Suomalaisten suosikit: pesis ja vedonlyönti

Vedonlyönti pesäpallosta on haastavaa, mutta oikein pelattuna pitkällä aikavälillä kannattavaa. Tämä Intiassakin asti kiinnostusta herättävä laji on varastanut Suomalaisten sydämet ja se on tietysti itseoikeutetusti kruunattu Suomen kansallislajiksi. Paras tapa saada tuntumaa voitolliseen vedonlyöntiin on opetella tuntemaan sekä lajin että vedonlyönnin peruslainalaisuudet kuin omat taskusi. Tämän lyhyen oppaan avulla pääset alkuun pesäpallon vedonlyönnissä.

Tarjolla olevat sarjatasot

  • Superpesis: Ehdottomasti suosituin sarja pesäpallossa on miesten Superpesis. Tällä kaudella Superpesiksessä pelaa yhteensä neljätoista joukkuetta: Alajärven Ankkurit, Haminan Palloilijat, Hyvinkään Tahko, Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila, Kankaanpään Maila, Kiteen Pallo -90, Koskenkorvan Urheilijat, Kouvolan Pallonlyöjät, Oulun Lippo Pesis, Pattijoen Urheilijat, Seinäjoen JymyJussit, Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto.
  • Naisten Superpesis: Myös naisten Superpesis on yksi eniten seuratuista sarjoista Suomessa. Vedonlyöjän kannattaa huomioida, että naisten peleissä tasoerot ovat usein suuremmat kuin miesten peleissä.
  • Miesten Ykköspesis: Miesten Ykköspesis on yleisesti ottaen kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa pienin lapsen askelin, mutta viime vuodet ovat tuoneet sarjalle jo huomattavasti suuremmat katsojamäärät. Syynä tähän lienee se, että Ykköspesiksen voittaja pääsee kauden päätteeksi nousemaan suoraan Superpesiksen pariin. Vedonlyöntivinkkinä: Ykköspesiksessä nähdään huomattavasti enemmän tasapelejä kuin Superpesiksessä ja joukkueiden suoritustaso vaihtelee usein hyvinkin huomattavasti saman kauden aikana.
  • Miesten Suomensarja: Miesten Suomensarja on uusin kohdetulokas vedonlyöntipiireissä ja nykyään suurimmat vedonlyöntisivustot tarjoavat jo varsin kattavasti kertoimia ja kohteita. Samoin kuin Ykköspesiksessä, myös Suomensarjassa nähdään suurempia tasoeroja ja suoritustasoja kuin Superpesiksessä, mikä tekee vedonlyönnistä hieman haastavampaa, mutta samalla myös mielenkiintoisempaa.

Pesäpallon vedonlyöntimuodot

  • 1×2: Tavallinen 1×2 vedonlyönti on ehdottomasti kaikista vedonlyöntimuodoista se suosituin, pitkälti yksinkertaisuutensa ansiosta. Siinä vetoa lyödään yksinkertaisesti siitä, päättyykö kisa kotivoittoon, vierasvoittoon vai kenties tasapeliin.
  • Moneyline: Moneyline-veikkaus on vedonlyöntiä siitä, kuka tulee voittamaan koko ottelun. Jos molemmat joukkueet päätyvät voittamaan yhden jakson, pelataan tämän päätteeksi supervuoropari ja sitten kotiutuslyöntikilpailu.
  • Yli/alle: Yli/alle -vedot tarjoavat ehkä kaikkein parhaan ja mielenkiintoisimman vaihtoehdon pesäpallovedonlyöntiin. Tätä muotoa veikatessa vedonlyöntitoimisto tarjoaa jonkin tietyn linjan, esimerkiksi yli/alle 13,5 juoksua ja veikkaajan täytyy arvata, tullaanko ottelussa näkemään yli vai alle tuon määrän juoksuja.
  • Tulosveto: Tulosvetoa on mahdollista pelata pesäpallosta vain kotimaisen Veikkauksen sivuilla. Ulkomaiset peliyhtiöt eivät tarjoa tulosvetoa. Kyseessä on todella haastava pelimuoto, mutta oikeat veikkaukset tuovat mukanaan mukavia voittosummia.
  • Moniveto: Moniveto on todella haastava vedonlyöntimuoto, sillä siihen sisältyy todella korkeaa varianssia. Kertoimet nousevat usein kattoon, mutta voittopotin saaminen on erittäin vaikeaa.

Vinkkejä pesäpallon vedonlyöntiin

Pesäpallo on todella mielenkiintoinen vedonlyönnin kohde, sillä se on moneen muuhun lajiin verrattuna varsin poikkeuksellinen. Lajin lainalaisuudet eroavat suuresti muista suosituista vedonlyöntilajeista ja siksi sääntöihin kannattaa tutustua huolella ennen veikkaamaan lähtemistä.

Pesäpallon juoksumäärät on yksi suosituimpia ja mielenkiintoisimpia vedonlyönnin muotoja, sillä siinä veikkaajan on perehdyttävä perinpohjaisesti niin joukkueisiin, taktiikoihin kuin sääolosuhteisiinkin. Sääolosuhteet on tärkeä huomioitava seikka, sillä esimerkiksi kylmällä ilmalla pallon kimmoisuusominaisuudet laskevat huomattavasti ja pallo liikkuu paljon hitaammin, aiheuttaen myös juoksumäärien vähenemisen. Myös vesisade ja voimakas tuuli vaikuttavat juoksumääriin. Tuuli on hieman haastava seikka huomioitavaksi, jos vedonlyöjä asettaa vetoja kotisohvalta käsin, mutta säätiedotteen avulla pääsee jo varsin pitkälle.

Toisin kuin monessa muussa lajissa, pesäpallossa tasapelin todennäköisyys on erittäin korkea. Tämä on totta etenkin silloin, jos ottelu on runsasjuoksuista. Lisäksi poissaolojen merkitys otteluihin on pesäpallossa suurempi kuin muissa lajeissa, sillä joukkueilla ei ole pelipaikoille varamiehiä tai -naisia.

Pesäpallo on vauhdikas ja mielenkiintoinen laji ja lyömällä vetoa omasta suosikkijoukkueesta tuot entistä enemmän lisäjännitystä ottelun seuraamiseen. Ennen veikkaamaan lähtemistä on aina tärkeä tehdä riittävästi taustatutkimusta lajista ja sen vireystilasta, mutta myös ottelupäivän sääolosuhteista. Muista myös aina verrata netin parhaita kasinoita ja vedonlyöntisivustoja ja niiden senhetkisiä bonustarjouksia, ennen kuin lähdet veikkaamaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *