Kajaanin kuntosalit: saleja jokaisen tarpeisiin

Kajaanin seudulla huomaa, että siellä ollaan totuttu liikkumaan. Moni saattaa mieltää kajaanilaiset talviurheilun harrastajiksi tai muuten paljon ulkoileviksi ihmisiksi, mutta kaupungissa toimii myös monta hyvää kuntosalia. Niistä löytynee sopiva kaikille erityyppisille kuntokeskuskävijöille. Saliharjoittelua voi harrastaa sekä kaupungin ylläpitämillä saleilla että yksityisissä kuntokeskuksissa. Kaupungin saleista monipuolisin on Kaukaveden kuntosali. Sieltä löytyy hyvä valikoima erilaisia paineilmalaitteita, painopakkalaitteita ja vapaita painoja. Lämmittelylaitteitakin löytyy useampaa eri laatua. Kaukaveden kuntosalille on esteetön pääsy.

Muista Kajaanin kaupungin ylläpitämistä saleista Vienankadun voimailusali sopii parhaiten – kuten nimestäkin voi päätellä – painon- ja voimannostajille. Arkikuntoilijaa Vienankadun välineistö saattaisi lähinnä säikäyttää. Myös Kajaanihallista ja Otanmäen urheilutalolta löytyy kuntosalit. Kajaanihallissa on tilat monen eri lajin harjoittelemiseen, ja kuntosali on vain yksi osa toimintoja. Salilta löytyy kuntosalilaitteita ja juoksumatto. Otanmäen urheilutalon kuntosalista löytyy välineitä peruskuntoiluun, mutta paikan etuna on se, että alkulämmöt vai hakea talon vierestä lähtevältä kuuden kilometrin pururadalta. Kesäisin vieressä on maauimala.

Liikku: salikävijän valinta

Kuntokeskus Liikku on kotimainen ja vielä melko nuori ketju, jonka yksi keskus sijaitsee Kajaanissa Kasarminkadulla lähellä keskustaa. Keskus sopii niille liikkujille, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan kuntosaliharjoittelusta. Liikku keskittyy palvelemaan heitä, mutta kuntosalin lisäksi tarjolla on myös virtuaalisia spinning-tunteja: niitä on peräti 20 joka ikinen päivä ja valittavissa on joko 30 tai 55 minuutin pituinen ohjattu polkemissessio. Hien saa pintaan myös kuntosalin lämmittelylaitteilla: juoksumatoilla, crosstrainereilla, kuntopyörillä, istumakuntopyörillä tai soutulaitteilla.

Voimaharjoittelua varten Liikussa on tarjolla kattavasti monenlaisia laitteita. Myös vapaita painoja löytyy: eri painoisia käsipainoja, kiintotankoja, kahvakuulia ja tankoja. Keskuksessa on välineistöä myös kehonhuoltoa varten sekä toiminnallisen harjoittelun tarpeisiin, esimerkiksi penkkejä, steppilautoja, jumppapalloja, plyobokseja, vastustuskuminauhoja, voimarullia, foamrollereita ja vanhoja kunnon hyppynaruja. Jos treeni ei tahdo sujua yksin puurtamalla, Liikun kautta voi hankkia harjoittelun tueksi personal trainerin palveluita. Kajaanin Liikku on jäsenilleen auki joka päivä kello 5–23 välisenä aikana.

IsoHoo: aamuvirkuille treenaajille

Liikuntakeskus IsoHoo on todellisen aamuvirkun valinta: jos taskussa on jäsenkortti, pääsee salille treenaamaan jo kello 4.30 alkaen. Ovet sulkeutuvat jäsenille kello 23. Ei-jäsenille aukioloajat ovat rajatummat. IsoHoossa pääsee treenaamaan sekä kuntosalilla että ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla. Kuntosaleja on neljä: yhdessä voi lämmitellä, toisessa on kuntosalilaitteet, kolmannessa sijaitsevat vapaat painot ja neljännessä salissa voi harjoittaa toiminnallista treeniä kehon oman painon avulla. Kuntosalilaitteet ovat Technogymin, ja lämmittelylaitteista löytyy juoksumattoa, soutulaitetta, kuntopyörää ja crosstraineria.

IsoHoon ryhmäliikuntatunneista löytyy sekä Les Mills -tunteja että keskuksen omia tunteja. Omat tunnit kulkevat nimillä HooBasic, HooStep, Kahvakuula, Ryhtijumppa ja Humppajumppa. Keskuksessa on myös sisäpyöräilyä sekä erilaisia kehonhuoltotunteja, kuten pilatesta ja venyttelyä. Keskuksessa on saunat, solarium ja perheellisten iloksi lapsiparkki. Ylimääräisiä palveluita kaipaava voi varata ajan vaikkapa kehonkoostumusmittaukseen tai polkupyöräergometritestiin. Treeniapua kaipaava voi hankkia kuntosaliohjaukset tai vaikka kokonaisen personal trainer -paketin. Jäsenille on tarjolla myös urheiluhierontaa jäsenetuhinnalla. IsoHoo sijaitsee osoitteessa Koskikatu 1.

Terve: ryhmäliikuntatuntien ystävälle

Liikuntakeskus Terve Lönnrotinkadulla on jumppakärpäsen puraiseman liikkujan vaihtoehto Kajaanin kuntosaleista. Keskuksessa on päivittäin tarjolla useita ryhmäliikuntatunteja – joinain päivinä yli kymmenenkin vaihtoehtoa. Terveen erikoisuus on, että siellä voi osallistua tavallisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi myös virtuaalitunneille. Virtuaalitunneilla salin edessä ei ole oikeaa ohjaajaa tsemppaamassa, vaan seinälle heijastetaan videoidut jumppatunnit. Terve tarjoaa virtuaalimuodossa Les Mills -tuoteperheen eri tunteja: Sh’bamia, Bodypumpia, Bodybalancea, Cxworx ja Bodycombatia. Näiden lisäksi virtuaalituntina on tarjolla RPM eli sisäpyöräilytunteja.

Lihaa ja verta olevien ihmisten ohjauksessa Terveessä voi harrastaa useita erilaisia Les Mills -tunteja; edellä mainittujen tuntien lisäksi ainakin Bodystepiä. Niiden lisäksi tarjolla on esimerkiksi vatsa-pakara -tunteja, sisäpyöräilyä, kahvakuulatunteja, circuit-harjoittelua, pilatesta ja ryhdille hyvää tekeviä pehmeämpiä ryhmäliikuntatunteja. Ohjattujen tuntien lisäksi keskuksessa voi tietysti harjoitella myös kuntosalilla. Kävijän on mahdollista valita pelkkä kuntosalijäsenyys tai sitten kokojäsenyys, joka kattaa kuntosalin käytön ja ohjatut tunnit. Liikuntakeskus Terve on auki joka päivä kello 6–22 välisenä aikana.

Body-Center: oma kolo aloittelijalle

Kuntokeskus Body-Centeriin pääsee klubikortilla sisään kello 5–23 välisenä aikana. Valittavissa on kymmenen kerran kortteja tai kolmen, kuuden tai 12 kuukauden pituinen jäsenyys. Myös kertalippuja on tarjolla. Kuntosalilta löytyy sekä laitteita että niin isoja kuin pieniäkin painoja. Aloittelija suunnistaa Body-Centerin siniselle salille, johon on valittu erityisen helppokäyttöisiä laitteita. Henkilökunta opastaa laitteiden käytössä, ja heiltä voi pyytää myös juuri itselle sopivaa saliohjelmaa. Ohjattuja tunteja ei ole hirvittävän paljon, mutta niitä järjestetään päivittäin. Body-Center sijaitsee Pohjolankadulla.

Balance: perussalia etsivälle

Balance Kuntokeskus pitää majaa Kauppakadulla Raatihuoneentorin kupeessa. Balance sopii liikkujalle, joka haluaa päästä salille aamuvarhaisella tai myöhään illalla: kuntokeskukseen nimittäin pääsee aamulla sisään salikortilla kello viideltä ja illalla ovet ovat auki kello 23 tai 24 asti. Balancessa pääsee harjoittelemaan kuntosalilla, ohjattuja tunteja siellä ei ole. Ohjaajilta voi hankkia itselle sopivan kunto- ja ravinto-ohjelman, ja keskuksesta voi ostaa salivaatteita, salivarusteita ja lisäravinteita. Erikoisuutena Balancessa on kellarikerroksen saunakabinetti, jota voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *