Lost in Kajaani Adventure -kilpailu kutsuu hurjapäät suureen seikkailuun

Lost In Kajaani Adventure on yksi Suomen suurimmista seikkailukilpailuista. Kilpailussa on kolme eri sarjaa, joissa seikkaillaan ympäri Kainuun jylhiä maisemia Suomen kauneimmissa vaaroissa ja korpimaisemissa. Tapahtuma sisältää upeiden luontoelämysten ja maisemien lisäksi myös runsaasti monipuolisia seikkailutehtäviä, jotka tarjoavat kilpailijoille elämyksellisiä haasteita ja hauskanpitoa. Kilpailu sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin konkareille. Vuonna 2018 Lost in Kajaani Adventure seikkaillaan Suomussalmella Hossan kansallispuiston upeissa maisemissa, joka tunnetaan erityisesti Värikallion kivikautisista kalliomaalauksista, jotka vievät kilpailun lomassa shamanismin mystiseen maailmaan.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotiaat hyväkuntoiset henkilöt, jotka omaavat perussuunnistus- ja uimataidon. Kilpailun kiipeilyosuus ei vaadi aikaisempaa kokemusta, sillä köysi- ja tekniikkakoulutusta saa kilpailun starttialueella. Seikkailun aikana pääsee suunnistamaan, melomaan, juoksemaan, pureutumaan jännittäviin köysitehtäviin ja uimapatjailemaan Hossan kirkkaisiin vesiin. Mukana on tänä vuonna myös aivan uusi yllätystehtävä, jota viime vuosien seikkailukisoissa ei ole ennen nähty! Kilpailu vaatii siis hyvän peruskunnon, runsaasti seikkailumieltä ja perussuunnistus- ja uimataidon. Lisäksi mukaan voi ottaa joukkueellisen kavereita!

Seikkailussa kisataan kolmessa eri sarjassa

Seikkailussa on eri sarjoja (Extremely Lost -sarja (24 h), Lost-sarja (16-18 h), ja Almost Lost -sarja (6-8 h)), jotka vaihtelevat haastavuudeltaan, kestoltaan ja pituudeltaan maastossa. Extreme Lost -sarja on kisan haastavin sarja, jossa kuljetaan noin 24 tunnin ajan 240 kilometriä. Lost -sarjassa kuljetaan 16-18 tuntia ja 180 kilometriä. Vasta-alkajille suositellussa Almost Lost -sarjassa kuljetaan 6-8 tunnissa 80 kilometriä. Siinä missä Extremely Lost -sarja ja Lost-sarja vaativat kisaajalta kahden päivän puristuksen, Almost Lost on suoritettavissa päiväkisana.

Kisaan voi ilmoittautua mukaan mihin sarjaan tahansa. Valinta kannattaa kuitenkin tehdä oman kuntoarvion mukaan. Jos mielii haastavampiin sarjoihin, voi treenaamisen aloittaa vaikka etukäteen ja innostua kesän ajan pyyhkimään lähimaisemia kilpailussa käytettävillä etenemistavoilla. Seikkailussa pääsee ainakin maastopyöräilemään, melomaan joko inkkari- tai avokanootilla, uimapatjailemaan sekä juoksemaan. Luvassa on myös luovempia vesistötehtäviä, kalliolta laskeutumistehtäviä, kiipeilyä sekä köysitehtäviä. Kesän aikana on hyvä myös kerrata omat suunnistustaidot ja kohottaa juoksukuntoa. Kainuu Adventure haastaa aloittamaan harjoittelun jo tänään!

Varustelista vasta-alkajalle

Jos autotallista löytyy maastopyörä tai fatbike, tulee se nyt tarpeeseen. Tarvittaessa moisen voi kuitenkin myös vuokrata suoraan paikallisilta matkailuyrittäjiltä. Kilpailun järjestäjä tarjoaa myös mahdollisuuden lainata armeijan polkupyöriä täysin veloituksetta. Polkupyörät tulee kuitenkin varata heti ilmoittautumisen yhteydessä ja kannattaa olla nopea, sillä niitä on vain rajattu määrä. Ehdottoman tärkeää on muistaa pakata mukaan myös kunnon kypärä ja ajovalot! Kisaa käydään myös hämärässä, ja reitit voivat olla kivikkoiset, joten turvallisuus ensin, kypärä päähän ja ajovalot laulamaan!

Muista mukaan myös tuulta ja vettä pitävä vaatetus, sillä Suomen sää osaa aina yllättää. Vaihtovaatteita kannattaa pakata riittävästi, sillä on hyvä pitää itsensä kuivana ja lämpimänä, niin jaksaa hymysuin katsella Kajaanin kauniita vaaroja. Mukaan kannattaa pakata kunnolliset pyöräily- tai suunnistuskengät, jotka pysyvät kuivana ja ovat mukavat jaloissa kisan alusta loppuun asti. Vesireittejä varten erillinen uima-asu tulee tarpeeseen. Mukaan tulee mahtua myös kunnon satsi runsasenergistä ruokaa ja juomaa kilpailun ajaksi.

Majoittuminen seikkailun aikana

Extremely Lost ja Lost -sarjojen joukkueilla on seikkailun aikana käytössä huolto- ja leirialueella oma leirialue, jossa joukkueella voi olla esimerkiksi oma teltta tai laavu. Järjestäjän kautta voi myös varata maksullisen puolijoukkueteltan. Esimerkiksi matkailuautojen ja -vaunujen käyttö kilpailun huolto- ja leirialueella on kielletty. Almost Lost -sarjan seikkailu on yksipäiväinen, joten sarjaan ei sisälly maastoyöpymistä. Matkailuautojen ja -vaunujen käyttö kilpailun huolto- ja leirialueella on kielletty, jotta metsät pysyisivät mahdollisimman koskemattomina.

Päiväkisaajille, joille ei ole maastomajoitusta, löytyy Kajaanista hyvä kattaus majoitusmahdollisuuksia korkean luokan hotelleista kodikkaisiin majataloihin. Hotellimajoitukseen miltei poikkeuksetta kuuluu runsas aamiainen noutopöydästä sekä asiakassaunan käyttö. Herkullinen aamiainen ja rentoutumismahdollisuus saunassa ovat oiva keino ladata akkuja rankan kisaamisen jälkeen. Majataloissa pääsee yöpymään usein luonnon helmassa rauhoittuen ja rentoutuen. Kisaajat voivat varata majoituksensa netissä ja maksu tulee hoitaa itse. Kannattaa myös katsastaa muiden Kajaanissa matkailleiden vinkit majoittumiseen erilaisilta internetistä löytyviltä matkailuun liittyviltä foorumeilta!

Mitä osallistumismaksu sisältää?

Osallistumismaksuun sisältyy kaikki tarvittavat kilpailumateriaalit, seikkailurasteilla tarvittavat välineet ja tarvikkeet, kilpailuohjeiden mukaiset huoltopalvelut esimerkiksi huoltopisteet, yöpaikan huolto ja maalin huolto. Maksuun kuuluu myös maalin keittoruokailu, lähtö- ja maalialueen pesu- ja pukutilojen käyttö, mahtavat sijoituspalkinnot ja muistopalkinto. Hintaan sisältyy myös tarvittaessa maksutta varattavat armeijan polkupyörät ja uimapatjat, mikäli niitä ei omasta takaa löydy. Osallistumismaksu ei kuitenkaan kata matkakustannuksia, mutta järjestäjän sivuilta löytyy kuitenkin kattavasti infoa erilaisista matkustusmahdollisuuksista sekä linja-autojen aikataulut kisapaikalle.

Joukkueita otetaan kisaan rajattu määrä – ilmoittaudu siis ajoissa!

Sarjoihin otetaan rajattu määrä joukkueita, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa, jotta saa varmistettua paikan omalle joukkueelle. Extremely Lost -sarjassa kisaa tänä vuonna 50 joukkuetta, Lost-sarjassa 75 joukkuetta ja Almost Lost -sarjassa 75 joukkuetta. Kilpailuun voi ilmoittautua Kainuun Liikunnan nettisivuilla. Osallistumismaksut vaihtelevat 120 eurosta 450 euroon, ja ne maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla. Valitettavasti liikuntasetelit eivät käy maksuvälineenä – ne kannattaakin käyttää jo kesän aikana kisaan treenatessa. Kajaani kutsuu, joten seuraa siis seikkailumieltäsi ja ilmoittaudu jo tänään!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *