Vuokatti Hiihto kokoaa yhteen hiihdon ystävät vasta-alkajista kovan luokan kilpahiihtäjiin

Vuokatti Hiihto on vuosittain järjestettävä massahiihtotapahtuma, josta löytyvät takuuvarmasti sopivat reitti- ja tyylivaihtoehdot niin kuntoilijalle kuin kilpahiihtäjällekin. Kainuun jylhissä, lumivarmoissa vaaramaisemissa kohtaavat toisensa vuosittain suksikansan edustajat harrastelijoista maajoukkuekisaajiin. Vuokatti Hiihdossa pääset nauttimaan rennosta tunnelmasta, joka on yhdistelmä suuren hiihtotapahtuman yhteishenkeä ja upeiden puitteiden tarjoamaa ainutlaatuista luontokokemusta. Tapahtuma järjestetään maaliskuussa, jolloin lunta on useimmiten runsaasti, ja aurinkokin näyttäytyy nostaen lämpötilat miellyttävän keväisiksi. Kainuun maisemat tarjoavat sopivasti vaihtelua hiihtoreitteihin ylä- ja alamäkien muodossa.

Vuokatti Hiihdon lukuisat latuvaihtoehdot takaavat, että jokainen hiihtäjä löytää omaa tasoaan vastaavan hiihtoreitin. Lyhin reitti, eli 20 km lenkki, sopii mainiosti vasta-alkajalle, joka haluaa nauttia luonnosta ja kevyestä hiihtotahdista. Hieman enemmän korkeuseroja sisältävät 30 km ja 50 km lenkit soveltuvat kuntohiihtäjälle, joka haluaa hieman enemmän haastetta. Näissäkin lenkeissä nousut ovat kuitenkin loivia ja laskutkaan eivät ole teknisesti haastavia. Kokeneemmat hiihtäjät voivat haastaa itsensä Kainuulaisessa sprintissä: 100 km lenkki hiihdetään puoliksi perinteisellä tyylillä ja puoliksi luistelutyylillä.

Rentoa yhdessäoloa keväisillä hangilla

Keväthankien kimmellyksessä järjestettävä massahiihto tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisen yhdistelmän hiihtourheilua ja rentoutumista. Monelle hiihtäjälle Vuokatti Hiihto on talven sinetöivä päätöstapahtuma, joka antaa talven hiihtoharrastuskaudelle ansaitun päätöksen. Tapahtumasta löytyy massahiihdon tunnelmaa ja yhdessäoloa – hauskanpitoa unohtamatta. Vuokattiin kokoontuu vuosittain toista tuhatta hiihtäjää niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Kansainväliset hiihtäjät tulevat jopa Aasiasta asti nauttimaan Kainuun loistavassa kunnossa olevista hiihtoladuista. Tapahtuma on aikaisemmin järjestetty sekä kaksipäiväisenä että yksipäiväisenä. Tapahtuman ajankohdaksi on useimmiten osunut maaliskuun loppupuoli.

Suomi Racer Euroloppet -massahiihtosarjaan kuuluvan Vuokatti Hiihdon järjestäjät varmistavat miellyttävän hiihtokokemuksen tarjoamalla osallistujille monipuoliset huolto- ja tukipalvelut. Huoltopisteillä on tarjolla virvokkeita verensokerin ylläpitämiseen, ja paikanpäältä löytyy myös voitelupalvelua sekä vaihtosuksien säilytyspalvelua. Tapahtumaan on osallistunut parhaimmillaan lähes 2000 osanottajaa, joten vuosien saatossa järjestäjille on kertynyt kokemusta isojen hiihtäjämassojen hallinnasta ja toimivan huoltopisteverkoston suunnittelusta. Massahiihtotapahtumat, ja etenkin hiihtolähdöt, voivat olla stressaavia, mutta Vuokatissa suurikin hiihtäjäjoukko hajaantuu laduille helposti. Vasta-alkajakin kokee olonsa mukavaksi väljillä laduilla.

Vuokatti tarjoaa hiihdolle ainutlaatuiset puitteet

Kainuun mieleenpainuvissa maisemissa hiihtäjät pääsevät nauttimaan haastavistakin korkeuseroista ja komeista maisemista. Maakunta on tunnettu ainutlaatuisista vaaroistaan, jotka luovat hiihtotapahtumalle henkeäsalpaavan kauniit puitteet. Lumiraja sijaitsee useimmiten maaliskuussa vielä Kainuun eteläpuolella, joten hiihtäjät saavat monesti nauttia luonnonlumeen muovatuista laduista ja ihailla puita koristavaa tykkylunta. Ladut avataan yleisölle joka vuosi lokakuun 10. päivänä, ja niitä ylläpidetään tekolumella, jos luonnonlunta ei ole riittävästi tarjolla. Vuokatin monimuotoisen latureitistön kokonaispituus on yli 150 kilometriä.

Tapahtuma järjestetään Vuokatin urheiluopiston välittömässä läheisyydessä. Paikalta löytyy osallistujille monipuoliset palvelut ja oheistapatumia. Ostoksia voi tehdä alueen monissa myymälöissä, ja rentoutumaan pääsee muun muassa Katinkullan legendaarisessa kylpylässä. Vuokatti Hiihdon aikaan alueella järjestetään runsaasti ohjelmaa, joten osallistujien aika ei käy pitkäksi. Kuuluisat Naapurinvaaran hiihtotanssit ovat takuulla tutustumisen arvoinen elämys. Alueelta löytyy palveluja ja tapahtumia kaikenikäisille perheen pienimpiä unohtamatta. Vuokattiin kannattaa tulla koko perheen voimin kannustamaan hiihtäjiä ja nauttimaan talvesta.

Vuokatti Hiihtoon on helppo tulla

Sotkamon kunnassa sijaitsevaan Vuokattiin on tarjolla hyvät kulkuyhteydet. 35 kilometrin päässä sijaitsevaan Kajaanin kaupunkiin pääsee kätevästi niin linja-autolla, junalla kuin lentäenkin. Lento Helsingistä Kajaaniin kestää alle 1,5 tuntia, ja lentoja on tarjolla lähes päivittäin. Junavuoroja saapuu Kajaaniin useita joka päivä. Siirtyminen Kajaanista Vuokattiin on helpointa linja-autolla: vuoroja kulkee runsaasti päivittäin. Vuokatin matkailualueella liikkuminen sujuu talviaikana ilmaisella Vuokatti-bussilla. Omalla autolla perille pääsee vaivattomasti, ja pysäköintitilaa on urheiluopiston välittömässä läheisyydessä runsaasti.

Lähiympäristöstä löytyy lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Hotelleja löytyy jokaiseen makuun, ja useat hotellivaihtoehdot sijaitsevat kätevästi Vuokatti Hiihdon kisakeskuksen läheisyydessä. Hotellitarjonnasta löytyy niin täyden palvelun resort-hotelleja kuin perusmajoitusta tarjoavia perhehotellejakin. Hotellimajoituksen voi halutessaan varata keskitetyn varaamon kautta, tai ottamalla yhteyttä suoraan hotelleihin. Alueelta löytyy myös mökkimajoitusta: vaihtoehtoja on tarjolla hulppeista uutuusmökeistä pienempiin, sympaattisiin lomamökkeihin. Myös suuremmille seurueille löytyy vaihtoehtoja lomamökeistä ja vuokrahuoneistoista. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin ennen hiihtotapahtumaa halutun majoitusvaihtoehdon varmistamiseksi.

Vuokatti tarjoaa muutakin kuin hiihtoa

Urheilun lisäksi Vuokatissa vierailevat pääsevät nauttimaan monipuolisesta vapaa-ajan aktiviteettien tarjonnasta. Alue on ympärivuotinen urheilijan keidas, joten osallistujat löytävät alueen palvelutarjonnasta helposti vastapainoa hiihdolle. Lapsille on tarjolla muun muassa Superpark-aktiviteettipuisto, ja perheen aikuiset voivat tutustua alueen monipuoliseen ravintola- ja viihdetarjontaan. Sotkamon kunnasta, sekä lähistöltä sijaitsevasta Kainuun kaupungista, hiihdon ystävät löytävät viihde- ja aktiviteettitarjonnan, joka vetää vertoja suurempien kasvukeskusten tarjonnalle. Monet matkailijat yhdistävät Vuokatti Hiihtoon aktiiviloman, joka on helppo järjestää Vuokatissa.

Vuokatti Hiihto – itsensä haastamista puhtaassa luonnossa

Massahiihtotapahtumat ovat aina ainutlaatuisia kokemuksia: pääset kisaamaan suuren joukon mukana ja saat haastaa itsesi. Sparrausapua löytyy Vuokatti Hiihdon laduilta aina, olipa hiihtotaitosi sitten millä tasolla tahansa. Kannustusjoukot siivittävät matkaasi, ja väsymystä vastaan taistelu tuntuu helpommalta, kun rinnallasi kisaa iso joukko hiihtäjiä. Tapahtumaan voit tulla kohentamaan kuntoasi, rikkomaan henkilökohtaiset ennätyksesi tai kokemaan rennon kilpailuhengen. Samalla saat nauttia kansainvälisestä ilmapiiristä ja puhtaasta, maalauksellisen kauniista luonnosta. Alueen monipuoliset palvelut tekevät kokemuksesta elämyksellisen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *